OSAMA ABDULRASOL

qanum

Osama Abdulrasol is componist, producer, qânunspeler en beeldend kunstenaar. Hij is geboren in Babylonië (Irak). Hij studeerde Westerse muziek (klassieke gitaar) in Groot-Brittannië en Oosterse muziek (qânun) in Irak. 
Voor een aantal projecten componeerde hij tekst en muziek, ook voor film- en theaterproducties. Hij heeft als producer en arrangeur gewerkt voor Belgische, Arabische, Indische en Turkse groepen uit het jazz en experimenteel milieu en ook de wereldmuziek. 
Osama Abdulrasol heeft al zowat overal ter wereld als qânunsolist opgetreden met onder andere Het Symfonisch Orkest van Antwerpen en het Vlaams Radio Orkest - beiden onder leiding van Dirk Brossé - of in samenwerking met tal van groepen en muzikanten waaronder Goran Bregovic, Lucilla Galeazzi, Tom Robenson, BJ Scott, Wannes Van de Velde, Luc de Vos, Arifa, Olla Vogala, Melike, Oblomow, Djamel, Nahdha, Mesopotamia, Weshm, Lula Pena, Elftwelvtrio, Jahida Wehbe, Ghade Shbeir, Woestijn 93, Les ballets C de la B en nog vele andere. 
Hij stond op de scène van internationale festivals in Groot-Brittannië, Mexico, Cuba, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Egypte, Dubai, Koeweit, Libanon, Jordanië en op andere plaatsen.

Juli 2019