EDITH SAINT-MARD

zang

Edith Saint-Mard maakte al heel jong kennis met muziek en zong vanaf haar negende in een koor. Later studeerde ze piano en vervolgens zang. In 1988 behaalde ze de eerste prijs concertzang in de klas van Jules Bastin aan het Conservatoire de Musique de Bruxelles, en in 1990 de eerste prijs barokke kamermuziek.
Door haar activiteiten bij de koren van de Munt, de Koninklijke Kapel en Collegium Vocale (Ph. Herreweghe, S. Kuijken) en haar zeer veelzijdige ervaring als soliste in de muziek- en toneelwereld (middeleeuws, barok, Spaanse renaissance, musical, experimentele en hedendaagse muziek, kindertheater…) bewijst ze haar passie voor een gevarieerd en creatief repertoire. Ze heeft zich in het bijzonder toegelegd op het werk van Purcell (voor wie ze een zwak heeft) en Dowland, samen met Mark Deller en Robert Spencer.
Nadat ze op slag verliefd was geworden op de Spaans-joodse muziek, richtte ze in 2000 La Roza Enflorese op.
Sinds 2000 componeert ze ook (‘Vagues à l’âme’, een initiatieparcours met reisverslagen van sjamanen dat binnenkort verschijnt bij Le Vivier), en begeleidt ze vrouwenverenigingen en workshops bij bewust dansen, meditatie en het schrijven van mandala’s.

Juli 2019